Wingate 9 and Win10 1909

Use this forum to post questions relating to WinGate, feature requests, technical or configuration problems

Moderator: Qbik Staff

Wingate 9 and Win10 1909

Postby wolfgang117 » Mar 14 20 11:51 pm

Dear Support team

During login to Wingate management (Loalhost) i got following error message:

connection with Wingate Server terminated.

Are there any changes done in Wingate since WinGate9.1.2.5956-x64USE?
I installed today the last update WinGate9.4.1.5998-x64USE

Thanks in advance

Best regards
Wolfgang Mueller
wolfgang117
 
Posts: 30
Joined: Feb 04 06 2:59 am

Re: Wingate 9 and Win10 1909

Postby wolfgang117 » Mar 26 20 2:43 am

Hello,

do you have any suggestion or solution for me?
Meanwhile it is getting tedious to work in the home office (because of the corona virus) with several participants.

Best regards
Wolfgang
wolfgang117
 
Posts: 30
Joined: Feb 04 06 2:59 am

Re: Wingate 9 and Win10 1909

Postby adrien » Mar 26 20 1:26 pm

Hi

we've tested on 1909 and not had any problems with it.

Are you connecting across a remote connection? Wondering if a send is timing out or something. You could try enabling debug logging in the Remote Control Service (may need to remote desktop to the WinGate server and run WinGate Management locally).

Regards

Adrien de Croy
adrien
Qbik Staff
 
Posts: 5313
Joined: Sep 03 03 2:54 pm
Location: Auckland

Re: Wingate 9 and Win10 1909

Postby wolfgang117 » Mar 26 20 8:57 pm

Hello Adrien,

thank you for your answer.

No I work directly on the server where wingate is installed with administrator account.

I noticed that in the registry exists as a subfolder "user", but does not conain the administrator account.

stays healthy
best regards

Wolfgang
wolfgang117
 
Posts: 30
Joined: Feb 04 06 2:59 am

Re: Wingate 9 and Win10 1909

Postby wolfgang117 » Mar 28 20 6:57 am

Hello Adrien,

i tried to make a test.
Using Mozilla, i tried to reach 127.0.0.1

There i received the errormessage:
"WinGate does not have a valid user database configured, or it is not available. No web browsing is possible."

Stay healthy

best regards
Wolfgang
wolfgang117
 
Posts: 30
Joined: Feb 04 06 2:59 am

Re: Wingate 9 and Win10 1909

Postby wolfgang117 » Mar 28 20 7:38 am

Dear Adrien,

i've run a few more tests now.
It Looks like Wingate cannot create a user database. Therefore I cannot log in to wingate management.

staay healthy

best regards
wolfgang
wolfgang117
 
Posts: 30
Joined: Feb 04 06 2:59 am

Re: Wingate 9 and Win10 1909

Postby wolfgang117 » Apr 01 20 5:22 am

Dear Adrien,


any idea, how i can solve this problem?



Stay healthy,


best regards
Wolfgang
wolfgang117
 
Posts: 30
Joined: Feb 04 06 2:59 am

Re: Wingate 9 and Win10 1909

Postby wolfgang117 » Apr 23 20 6:31 am

Dear Wingate Team,

It seems I'm not the only one who has problems with support.
It looks like there's no interest in fixing problems anymore.
Unfortunately, I have to agree that things have gone more and more downwards with Wingate since version 6.
I also forcedly decided to do without Wingate in the future and use a different solution.

Br
Wolfgang
wolfgang117
 
Posts: 30
Joined: Feb 04 06 2:59 am

Re: Wingate 9 and Win10 1909

Postby adrien » Apr 23 20 4:01 pm

Hi

Sorry we dropped the ball on this - support is reduced over lockdown and not properly checking forums.

The best place to get support is on our support desk

https://support.qbik.com

Probably the best way forward with this issue is a remote desktop support session.

Regards

Adrien de Croy
adrien
Qbik Staff
 
Posts: 5313
Joined: Sep 03 03 2:54 pm
Location: Auckland


Return to WinGate

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 6 guests

cron